Björklund gav med sig – det blir en utredning

Seminarium: Vem tar ansvar för likvärdigheten i den svenska skolan?
Arrangör: Lärarnas Riksförbund
Plats: Biblioteksaulan
Publik: Cirka 200
Moderator: Annika Hagström
Budskap: Folkparitet gav med sig om en gemensam utredning.
Citat:
”Jag är för att vi är överens där vi är överens.” (Jan Björklund (fp) )

Det blev en rolig debatt på många sätt och vis. Moderatorn Annika Hagström inledde debatten med att läsa upp ett sms från Lars Ohly (v) :

Hej Annika. Jag kommer med flyget, men det är lite försenat. Kanske landar tjugo över ett. Men jag kommer så fort jag kan. Hälsningar Lars.

Och sen kom han. En halvtimma sen.

[Uppdaterad]

Deltog i debatten gjorde även Rossana Dinamarca (v) , Metta Fjelkner, förbundsordförande Lärarnas Riksförbund och Marie Granlund (s) , utbildningsutskottet.

Utöver en diskussion om vad begreppet likvärdighet bör innebära för eleverna i den svenska skolan så blev det en debatt om krav på en utredning.

Vi kan utvärdera, även fast det för min del redan finns tillräckligt mycket utredningar på bordet, sa Björklund.

Ohly berömde Björklund och påpekade även att en likvärdig resursfördelning påverkar alla elever. Han vill även ha en utvärdering om vad friskolor har inneburit ur ett likvärdighetsperspektiv.

I slutet av debatten togs oenigheterna återigen upp. Björklund menade att enighet inte kan vara viktigare än resultat och att oppositionen kräver en heltäckande överenskommelse på området som inte går att uppnå.

Avslutningsvis delade Metta Fjelkner ut kunskapsäpplen till alla deltagare förutom Björklund – han fick istället en mjukisfilt.

Trackbacks

  1. [...] kommer att bevaka särskilt denna vecka är vilka politiker och partier som kommer stå fast vid de löften vi kunde läsa gavs under Almedalsveckan 2008. Då lovade fem politiska företrädare från [...]

Kommentera