Slutgiltiga valresultatet

Valmyndigheten håller på att sammanställa samtliga kontrollräknade röster ikväll. Detta har vållat full aktivitet på facebook och twitter. Än så länge är det ett litet ynka distrikt kvar, Östermalm.

Det som går att tyda för stunden är att [[Miljöpartiet]] har justerats upp. [[Socialdemokraterna]] och Allianspartierna har justerats ner.

För Miljöpartiet har denna kväll varit en riktig nagelbitare. Det är flera som har haft förhoppningar om ett tredje mp-mandat (ett så kallat Lissabonmandat).

Facebook

Efter valnatten så skickas alla röster som räknades under valnatten till Länsstyrelsen som kontrollräknar samtliga röster. Det som skiljer valnatten från denna räkning är att kommunerna även har fått in förtidsrösterna. Oavsett var man har röstat så skickas röstkortet alltså till kommunen där man är folkbokförd.

- Att valresultatet har korrigerats beror på två saker. Det har tillkommit förtidsröster som inte hann komma fram till söndagen. Sedan har samtliga röster kontrollräknats av [[Länsstyrelsen]], säger Vivian Nilsson, informationsansvarig på [[Valmyndigheten]].

Kommentera