How to dress in Almedalen

Ni har fått den stora guiden. Men de där mindre – ack så viktiga – detaljerna kanske du fortfarande undrar över. Helt enkelt hur man ska klä sig under Almedalsveckan.

Klädsel
Om jag inte är från ett ungdomsförbund eller en ungdomsorganisation och därmed använder en t-shirt av mer eller mindre smickrande snitt, vad ska jag då ha på mig?
Valmöjligheterna under Almedalsveckan är stora,  för män är till exempel allt mellan linnekostym och avklippta jeansshorts ok. Och det är väl ungefär så det brukar se ut, en salig blandning. Ett varningens finger får dock höjas efter ett vittnesmål av [[Magnus Ljungqvist]] 2007: I morse lämnade jag in två ljusa kostymer på kemtvätt. På dagtid under politikerveckan brukar jag gå omkring i ett par skrynkliga gröna shorts och en ännu skrynkligare t-shirt, oftast med något dumt reklamtryck på. Jag är en sucker för gratis kläder. Men på kvällarna vill jag helst ha en ledig sommarkostym. Det känns konstigt och inte så lite fel att hänga i en drinkbar med shorts. Dessutom kan man bli utslängd från Donners brunn med sådan klädsel.

Och har man väl kommit in efter ett långt köande på Donners brunn så vore det väl trist att behöva bli utslängd?

Skor
Visby är backigt och kullerstensbelagt. Därför lämnar vi stilettklackarna hemma för de allra flesta kommer att gå mycket. Upp och ner. Men det finns de som fixar det, CUFs pressekreterare [[Amanda Florin]] brukar till exempel på ett mycket proffsigt sätt kunna hantera både rosévin och kullersten med stil på sina klackar.

Väderleksanpassning
Packa ned både solkräm och paraply. Oavsett väderlek så blir det ofta en hel del utomhus och varken rödbränd näsa eller dränkt-katt-look gör dig snyggare.

Comments

  1. Michaela Ohlsson says:

    Ett tips om man packat ner fel skor är att boka in en gratis cykeltaxitur med SKTFs karriärcoach..Kom till St. Hansgatan 21..

  2. En affärsmässig framtoning i Almedalen är inte den vanliga kort och gott.

Trackbacks

  1. [...] som makthavare skriver så återstår bara en kontroll av vilka skor som klarar Visbys backar. Kullerstenarna som [...]

  2. [...] här veckan innan Almedalsveckan kan det vara läge att damma av Makthavare.se guide How to dress in Almedalen. Allt du behöver inför ditt [...]

Kommentera