MUF och SDU-debatt

Nervösa och misstänksamma blickar sonderar publiken, vem är vem? Kommer det att bli ett fiasko, bråk eller kommer det blir lyckat, och vem kommer vinna debatten?

Från MUF:s sida var ansatsen för debatten tydlig. Vad har SDU för politik i andra frågor än integrationspolitiken? MUF:s strategi var att återupprepa sina frågor tills de fick någon form av konkret svar.

– Vi tar debatten med SDU för att vi vill släppa fram mörkret i ljuset och behandla dem som de är, sa MUF-ordförande [[Niklas Wykman]].

Områdena som togs upp var jobb och arbetsmarknadspolitik, jämställdhet, miljö och till sist integrationspolitiken.

[[Erik Almqvist]] från SDU var uppenbart tacksam över att bli inbjuden till debatt och tyckte att det var bra att bli tagen på allvar. I helgen har SDU precis avslutat sin kongress och antagit ett helt nytt partiprogram. Men vad som står i detta partiprogram är dock oklart eftersom det kommer ut till allmänheten först i augusti, vilket skapade förvirring. Vad gäller nu, det nya eller det gamla?

– Förra programmet antogs 2005 och det är en hel del som har ändrats. Nu är det mer kort, vasst och retoriskt. Det har tillkommit en hel del punkter och förbättrats jämfört med det gamla, berättade Erik Almqvist efter debatten.

Under debatten hävdade Wykman att SDU vill garantera jobb på landsbygden. Erik Almqvist förtydligade att SDU har en strävan om att kunna gynna sysselsättning på landsbygden. På frågan om exakt hur detta ska gå till blev svaret:

– Sverigedemokraternas väg till att minska arbetslösheten är att satsa på långsiktiga lösningar och att Sverige bör kunna konkurrera med högteknologi och kvalitet. Det grundläggande problemet är att utländsk arbetskraft nu kan konkurrera med inhemsk helt utan kontroll, vilket leder till lönedumpning, sa Erik Almqvist.

Detta fick Niklas Wykman att sucka:

– Nu förutsätter jag att en hel del i denna publik vet hur det går till, men arbetskraftsinvandring är en ganska lång och knepig process där personen ansöker om att få komma in ett EU-land, sa Niklas Wykman och bad att få höja nivån på diskussionen.

Debatten ska enligt rykten inom kort finnas på Youtube.

Comments

  1. Kristina Widlund says:

    Fegt att bara ignorera-kom bara fram och diskutera!

  2. geson says:

    MUFaren står och anfaller hela tiden (trackar ned på SDUarn) och använder sig av några feministiska könsmaktsgrejer lol:P är man politik neutral (och vet ingenting om någonting) då ser man klart och tydligt en vinnare (SDUarn, han som försöker få till någon slags debatt alltså). MUF > SDU på att ”bråka” och den som bråkar brukar vinna.

Kommentera