Sex på Café Amalia

Sex på schemat

På ett kvavt och svettigt Café Amalia befann sig Makthavare.se för att insupa inspiration till sexualkunskapsdebatten på RFSU:s Sex på schemat – även för lärare.

Den första timmen inleddes med att sexualupplysaren och författaren [[Sandra Dahlén]] höll i en lektion i hur kvinnors underliv ser ut och fungerar.

- Det är empowering för kvinnor, sa Grön ungdoms språkrör [[Maria Ferm]] efter lektionen.

Skiljelinjerna mellan deltagarna i diskussionen som följde var få.

– Frågan är inte längre om det ska vara obligatoriskt för lärare att utbildas i sexualkunskap, skiljelinjen går i hur vi vill att lärarna ska sprida den kunskapen till eleverna, slogs fast av SvD:s ledarskribent [[Sanna Rayman]].

Förslagen var många i hur lärarna ska bli bättre på att förmedla sex- och samlevnad till elever i grundskolan.

Handelsminister tillika HIV-forskaren [[Ewa Björling]] ville att sex- och samlevnadsundervisningen skulle börja långt innan sexualdebuten som sker på högstadiet för många ungdomar. Men inga besked gavs från ministern på frågan om regeringen kommer att lyfta frågan om att göra sexualkunskap till ett obligatoriskt inslag i lärarutbildningen.

Trackbacks

  1. [...] med en timmes sex- och samlevnadsundervisning).RFSU bloggar om det och Sanna Rayman likaså. Och makthavare.se (Zaida Catalán). Mer om det senare! Upplagd av Maria Ferm kl. 16:42 [...]

Kommentera