C skrattar mest åt magväskan

Tv-kanalen Comedy Central presenterar i dag en rapport om humor i den svenska politiken. Bland annat har Expressen skrivit om detta. I rapporten konstateras det bland annat att [[Maud Olofsson]] är den tråkigaste partiledaren. [[Göran Hägglund]] däremot anses vara den roligaste av de åtta. Det är samtliga ungdomsförbundsordförandena som fått betygsätta partiledarna på en skala mellan ett och fem.

Det finns mycket spännande att hämta ur rapporten. Makthavare.se presenterar här delar av innehållet:

[[Niklas Wykman]] anser att [[Babben Larsson]] är en av de komiker som stämmer bäst överens med moderaternas humor – vilket även [[Jytte Guteland]] gör vad gäller [[socialdemokraterna]] och deras typ av humor. De är även överens om att [[Leif Pagrotsky]] är Sveriges roligaste aktiva poltiker.

Enligt en annan undersökning i rapporten – baserad på 1500 svenska väljare – föredrar [[kristdemokraterna]] ordvitsar. Socialdemokraterna däremot gillar buskis och ironi mest.

Roligaste klädesplagget? Jo, enligt nästan alla partier – förutom kristdemokraterna – är det magväskan. Kristdemokraterna däremot anser att kilten är det roligaste klädesplagget.

Kommentera