Utrikeskommentar, Maud Olofsson

Ja, vad hände här? Har [[Maud Olofsson]] (och/eller henne talskrivare) kastat sig över Baby X och basicfeminism á la Lena Gemzöe? Betyder det att centerpartiet vill profilera sig?

Att muta in jämställdhetspolitiken i regeringen bör inte vara särskilt svårt. Trots att folkpartiet har erfarna feministiska politiker som [[Birgitta Ohlsson]] i riksdagen kan man inte direkt säga att man producerar stora mängder feministisk politik. Kristdemokraterna är inte intresserade, och moderaterna tycker att andra saker är viktigare (+ att man förstått att feministisk politik är svår att marknadsföra).

Det är lite mysroligt att höra Olofsson agitera om det tragiska i att män och kvinnor har olika villkor. Och vill man locka feministiska borgerliga röster kan det ju inte skada att ha en kvinna som partiledare och vice statsminister. Tyvärr är det också lite för komiskt att det låter som om Olofsson tror att kommit på något helt revolutionerande, men vem vet, det kanske funkar med mer insatta sakkunniga.

I övrigt, bäst komponerade och levererade talet hittills, i alla fall lät det så. Även om anektoder om Tage Danielsson och ord till handling kändes lite väl urspårat.

Trackbacks

  1. [...] kommissionär till Bryssel. Det ska bli spännande att följa den utvecklingen. Läs också här, här och här om Mauds tal. Kolla debatt om varför Sverige tiger kring religionsfriheten i världen [...]

  2. [...] av en blivande utrikesminister) Tisdag 30 juni Centerpartiet: Maud Olofsson Andra: Dagen, Almedalsbloggen och [...]

Kommentera