Gruppledningen tog Bodström i örat

Thomas Bodström svarar på tv-programmet Kalla Faktas kritik på sin blogg. Där skriver han bland annat att han är en synnerligen aktiv motionär i riksdagen. Men det är långtifrån hela sanningen, kan Makthavare.se avslöja.

På sin blogg skriver [[socialdemokraterna|socialdemokraternas]] ledande stockholmspolitiker och justitieutskottes ordförande [[Thomas Bodström]] följande:

”När det gäller interpellationer har jag 6 gånger flera än genomsittet, motioner 4 gånger flera än genomsnittet, skriftliga frågor 4 gånger flera än genomsnittet, anförandetid i riksdagen 3 gånger mera än genomsnittet.”

Men nu kan Makthavare.se avslöja att det under årets allmänna motionstid i riksdagen fanns ett utbrett missnöje hos den socialdemokratiska gruppledningen i riksdagen mot hur just Bodström arbetade med sina riksdagsmotioner.

I ett brev som undertecknats av ledningen för det socialdemokratiska riksdagskansliet och skickats ut till ledamöterna och de politiska tjänstemännen fastslogs att det inte var acceptabelt för ledamöterna att skicka ut skrivorder om motioner till de politiska tjänstemännen på kansliet, skrivorder som endast innehöll kortfattad information om vilka motioner som ledamöterna ville få skrivna och vilka krav dessa motioner skulle innehålla. Skrivorder som sedan de enskilda tjänstemännen alltså förväntades verkställa i motionsskrivandet.

Skulle riksdagsledamöterna skriva motioner fick de allt engagera sig lite mer i motionsskrivandet än så, och det var alltså inte acceptabelt att enskilda ledamöter använde de gemensamma politiska sekreterarna på kansliet som en personlig stab, på det sättet som enskilda statsråd kan använda sina politiska sakkunniga som stabs- och skrivresurser till en enskild politiker, var budskapet i brevet.

Brevet var allmänt hållet utan att peka ut någon eller några enskilda ledamöter. Men nu kan Makthavare.se alltså berätta att brevet skrevs mot bakgrund av en enda (s)-ledamots agerande: Thomas Bodström.

Kommentera