Makthaverska

Resultat av år utav tristess, ett desperat försök att göra nått kul.  Så låter det när Makthaverskan beskriver sin musik.

I en intervju i SvD Kultur den 3 november presenteras bandet Makthaverskan som låter som en blandning av Broder Daniel och Joy Division.  De är unga och svartklädda, består av två tjejer och två killar där de ”alla är makthaverskan” enligt sångerskan [[Maja Mathe Milner]]. Namnet kommer för övrigt från en till bandet kompis blogg.

Just liknelsen med Broder Daniel är intressant. Musik som låter som ” resultat av år utav tristess, ett desperat försök att göra nått kul” präglar många människors ungdomsår. Så även [[Per Gudmundsson]] får man förmoda, som häromsisten funderade på vad som hade hänt om Broder Daniel hade blivit stoppade av facket. Något som frilansfotografen[[ Martin Norberg]] – som tog bandets första promotionbilder – inte uppskattade.  ”…jag inte alls nöjd att se mitt namn nämnas i den gamla kampanjen mot fackföreningarna som högerspökena alltid fört”.

Huruvida Makthaverskan kommer att spela en roll inom politiken återstår att se.  [[Ujje Brandelius]] har startat klubben Popvänstern (döpt efter boken av [[Erik Zsiga]]) vilket kanske även leder till att också borgerliga popsnören samlar sig för att kombinera musik och politik, något som traditionellt sett vänstern alltid varit vassare på.  Och kanske där någonstans, antingen på den ena eller den andra scenen, får vi se Makthaverskan spela. Om inte, så kommer bandet till Stockholm i december för att spela på Debaser Medis.

Kommentera