Mäktiga medietwittrare

Dagens Media har listat de svenska journalister som har flest följare på Twitter. Toppar gör [[Annika Lantz]] (@annika_lantz), följd av [[Fredrik Virtanen]] (@_Virtanen), [[Patrik Ekwall]] (@Ekwall), [[Jan Helin]] (@JanHelin) och [[Isobel Hadley-Kamptz]] (@isobelsverkstad). Men listan får kritik.

Bland annat skrivs i en läsarkommentar att Annika Lantz egentligen inte twittrar. I stället har hon ett mikrobloggflöde från sitt Bloggy-konto kopplat till Twitter. ”Och eftersom Twitter handlar om dialog och Annika Lantz följer 0 personer är hon helt ohet”, skriver Ystads Allehandas webbredaktör [[Carl Johan Engvall]] (@ceejay75).

Aftonbladets Jan Helin var tidigare aktiv på Twitter men har inte skrivit sedan den 8 maj.

Andra efterlyser [[Ebba von Sydow]] (@ebbavonsydow) och [[Sofia Mirjamsdotter]] (@mymlan) på listan.

[[Brit Stakston]] (@BritStakston) på JMW skriver att närvaron per se på Twitter är ointressant. ”Det intressanta och det som avgör hur het man är på Twitter handlar om vad man gör av sin kommunikation där”, menar hon.

Makthavare.se (@makthavare) har skapat flera listor för olika kategorier av makthavare som kan vara intressanta att följa på Twitter. Bland annat listar vi journalister, ledarskribenter och vår egen redaktion.

Kommentera