Wetterstrand årets vinnare

Det är mycket som talar för [[Maria Wetterstrand]] just nu. Hon var en av vinnarna på makthavarlistan och klättrade från fjärde till andra plats på DN/Synovates förtroendetopp, förbi både [[Mona Sahlin]] och [[Maud Olofsson]]. På Politikerbarometern svingar hon sig upp från plats 28 till 4.

Det är medieanalysföretaget Infopaq som granskar vilka partier och politiker som fått mest utrymme i riksmedierna. På ohotad förstaplats hamnar [[Fredrik Reinfeldt]] och efter honom kommer Mona Sahlin. Det är samma positioner som de hade när Infopaq presenterade en motsvarande mätning i höstas.

I övrigt är det dystra besked för [[moderaterna]]. Reinfeldt har visserligen synts mest av alla under året, men den negativa rapporteringen har ökat kraftigt. Debatten om sjukförsäkringarna har enligt Infopaq inneburit en fördubbling av negativa nyheter om m.

Den här mätningens stora överraskning är dock Maria Wetterstrand som klättrar från 28:e till 4:e plats på politikertoppen. [[Miljöpartiet]] har också synts mer i medierna på sistone än tidigare och fått en mindre andel negativ publicitet. Partiet passar nu på att spinna på sitt kvinnliga språkrörs popularitet och placerar henne som dragplåster på riksdagsvalsedlarna för Stockholms kommun. När listan fastslogs i veckan sattes hon upp före [[Mehmet Kaplan]], [[Åsa Romson]], [[Per Bolund]] och [[Maria Ferm]].

Kommentera