Fp sätter Flyborg före Selimovic

[UPPDATERAD] Följetongen med att partier inte respekterar resultat av provval fortsätter. Nu är det [[folkpartiet]] i Göteborg som kör över resultatet av ett medlemsprovval till riksdagslistan.

Tidigare har Makthavare.se kunnat rapportera att [[centerpartiet]] petat ned [[Fredrick Federley]] från valbar riksdagsplats och att [[kristdemokraterna|kristdemokraternas]] nomineringskommitté i Stockholms län flyttat ner [[Erik Sjöstedt]] från hans fjärdeplats i provvalet till tionde plats på landstingslistan.

Via [[Mats Knutson]] på Twitter framkommer nu att folkpartiet interna nomineringkommitté i Göteborg har placerat [[Eva Flyborg]] högst på riksdagslistan, trots att [[Jasenko Selimovic]] fick fler röster i medlemmarnas provval. Frågan avgörs slutgiltigt av ett medlemsmöte nästa vecka.

Etta i fp-provvalet i Göteborg blev [[Cecilia Malmström]], som efter att ha utsetts till ny EU-kommissionär inte längre kandiderar till riksdagen.

Folkpartiet har i dag två riksdagsledamöter som representerar Göteborg: Eva Flyborg och [[Cecilia Wigström]], som inte ställer upp till omval.

* * *

Efter påpekande från en läsare har Makthavare.se korrigerat en tidigare felaktig uppgift om vilka som i dag representerar fp från valkretsen Göteborgs kommun.

Kommentera