Namn som engagerar

Vi har fått en hel del reaktioner på den 68-lista vi publicerade häromdagen. Många läsarkommentarer, bloggar som länkar, mejl och feedback från folk vi träffar. De flesta verkar tycka att vi träffat ganska rätt med vår listning över vilka som kan få toppjobben i regeringskansliet vid en rödgrön valseger. Andra menar att vi missat många som anses självskrivna.

[[Joakim Hörsing]] konstaterar på sin blogg att ”listan som helhet inte på något sätt är orimlig”. [[Dick Erixon]] skriver att ”Problemet är väl att de allra flesta namnen är totalt okända”, och ”På något sätt är det talande att de som förväntas få makt aldrig deltagit ordentligt i offentlig debatt”. Bloggen Makt & Media hoppas att Fokus och Makthavare.se ”har rätt i sina antaganden om att fördelningen av poster kommer att ske helt proportionellt utifrån hur väljarna har lagt sina röster”.

Alla reaktioner innebär att vår utlovade lista över 68 ”bubblare” drar ut lite på tiden – men kommer att publiceras här under dagen. Det är många föreslagna namn som ska granskas och dubbelkollas.

Kommentera