Hallå där, Kent Persson

Makthavare.se intervjuar [[Kent Persson]], en av landets största och mest flitiga politiska bloggare om det nyligen startade ”Veckans bloggdebatt”.

- Berätta, varför har du startat Veckans bloggdebatt?

- Jag har startat veckans bloggdebatt i syfte att få en bredare sakpolitisk debatt. Det är ett sätt att kunna få fokus på ett frågeområde under en vecka där möjligheten öppnas för alla att föra fram sina åsikter i ett politiskt ämne. Jag tror nämligen att de politiska debatterna i bloggosfären kan bli än bättre om de utvecklas till att bli lite mer sakpolitiska. Dessutom behöver vi alla höja blicken. Ibland fångas bloggosfären i den dagsaktuella debatten, jag tycker det finns behov av att ha politiska debatter som sträcker sig längre än bara det som aktuellt för dagen. Opinionsbildning är ju i allra högsta grad ett långsiktigt arbete som kräver en fördjupad debatt. Det är min förhoppning att ”veckans bloggdebatt” ska kunna bidra till.

- Hur har gensvaret varit?

- Bra och stort tycker jag. Det är många bloggare som hängt på.

– I dina sammanfattningar av veckan som varit tycks det vara en rejäl övervikt av borgerliga bloggare som nappar på dina debatter, tror du att det har att göra med att du själv är en stark moderat profil, eller tror du att det beror på ämnena?

- Förmodligen beror det på att jag är moderat. Ämnena borde beröra även rödgröna bloggare. Jag tycker det är synd för de rödas engagemang i dessa sakpolitiska debatter skulle vara nyttig och bredda debatter ytterligare.

- Hur länge tänker du köra med veckans bloggdebatt?

- Så länge det finns intresse.

- Om du fick önska- vem skulle du vilja hakade på temat?

- Oj, det var en svår fråga. Det är många duktiga bloggare som har deltagit. Syftet med veckans bloggdebatt är ju att få en bred debatt, så jag avstår från att önska mig någon… alla är varmt välkomna att delta.

- Vilka ämnen kan vi förvänta oss i framtiden?

- Det finns fler viktiga ämnen, jämställdhet, integration, integritet, energifrågor, miljö och skolfrågor för att bara nämna några områden. Säkert behöver de snävas in för att bli intressantare att debattera om. Jag tar tacksam emot tips på teman.

- Något annat du vill ta upp?

- Tar tillfället i akt och passar på att uppmuntra bloggare i alla läger att delta i debatten. Även bloggare som inte är politiskt aktiva är varmt välkomna att delta.

Kent Perssons blogg hittar du här, varje måndag kommer det ett nytt bloggtema.

Kommentera