Vanlighetens folk

[UPPDATERAD] Aftonbladet uppger att man tagit del av det interna dokumentet ”En guide till nya moderaternas utseende”, som sägs ska ha tagits fram inför valen 2009 och 2010. Enligt denna guide uppmanas moderater att klä sig vardagligt. Slips och pärlhalsband ska lämnas hemma och man ska tänka sig för innan man tar på sig dräkt eller kostym. Dessutom uppmanas partiets företrädare att prata med en empatisk ton.

Moderaternas kommunikationschef [[Pär Henriksson]] skriver på sin blogg att ovan nämnda guide inte var aktuell inför Europavalet 2009, ”vilket vem som helst som såg våra affischer i färg och inte i svartvitt som manualen föreskriver kunde konstatera”. Den sägs inte heller vara aktuell inför höstens val.

”Att tipsa om kläder kan verka töntigt”, skriver Henriksson, men tillägger att ”det finns få kulturer som är så tröga att förändra som partier och andra större organisationer”. Han betonar att det är viktigt att alla ska känna sig välkomna i moderaterna oavsett bakgrund. ”Man ska inte känna att bara för att gå på det ena eller det andra mötet i någon politisk församling så ska man behöva sätta på sig en kavaj och skjorta”, skriver han på bloggen.

”Vi uppskattar alla som vill engagera sig, oavsett om de gör det i t-shirts eller kostym”, avslutar Henriksson.

Kommentera