Snyggast vinner

Årets val är ingen skönhetstävling, skriver [[Eva Franchell]] i Aftonbladet. Smarthet och snygghet står inte emot varandra, säger [[Lisa Gemmel]] som är en av initiativtagarna till Almedalsstävlingen #snyggastvinner.

- Hela tävlingen springer ur en helt onödig klädångest jag har inför större evenemang. Det viktigaste är ju att du har ett utseende som du tycker är representativt för dig och det du företräder. Känner du dig bekväm kommer du att göra ett bra jobb. Å andra sidan blir offentliga personer ständigt värderade och bedömda utifrån sitt utseende, så det är ju inte oviktigt heller, säger Lisa Gemmel som till vardags är ordförande för Saco Studentråd.

Tillsammans med [[Maria Niemi]] som kommer fungera som enväldig domare har Lisa skapat tävlingen #snyggastvinner. Maria Niemi skriver på sin blogg om hur hennes kollegor har pratat om Almedalsveckan och hur de ska försöka vara snyggast på Almedalen, med en inte helt allvarlig underton. Uppenbarligen är det något som många funderar på. Fotograferna är många, mingeltillfällena likaså. Det kan få vem som helst att fundera lite extra på det här med ytan.

Eva Franschell skriver i dagens Aftonbladet om att ”valet inte är en skönhetstävling” och kallar då Almedalens  snyggast-listor för enfaldiga. Om du skulle vilja motbevisa henne, kan snygghetsrankningar kombineras med smarthet?

- Jag anser inte att smarthet och snygghet står emot varandra. Allt beror ju på hur vi ser på de här snygghetsrankingarna. Ofta är det personer som är ansedda som smarta som även blir listade. Vill vi likställa stilintresse med dumhet är det väldigt lätt att göra det, men så länge inte motsatsen är bevisad så tycker jag att snygghetsrankingar kan vara lite roliga, så länge de inte blandas ihop med någon form av allvarligt politiskt innehåll.

- Stil och mode kan ju även skapa uppmärksamhet för viktiga budskap. Funkisbyrån kommer till exempel ha modevisning för bästa t-shirt under Almedalen. Jag tror att vi där kommer att få se extremt snygga människor visa upp sig för en god sak!

Och vilken politiker tycker du har den snyggaste stilen?

- Snyggaste politikern är miljöpartisten [[Elina Mörsäri Åberg]] som kandiderar i Stockholm stad. Hon kombinerar rockerstilen med prickar på ett helt föredömligt sätt!

För den hugade så går själva tävlandet till så här:

  • Kom på en kreativ outfit, gärna i kombination med din organisations-/företags t-shirt.
  • Fota dig själv och lägg ut på Twitter med taggen #snyggastvinner.
  • Maria Niemi kollar den här taggen och alla bilder och utser efter Almedalsveckan vinnaren av #snyggastvinner.
  • Vinnaren får ett ex. av antologin F-ordet – Mot en ny feminism som Niemi medverkar i.

Kommentera