Hemlig kampanjgrupp för Pär Nuder?

[UPPDATERAD] På Aftonbladets ledarblogg skriver [[Katrine Kielos]] om en lunch hon ätit med [[Göran Persson|Göran Perssons]] före detta statssekreterare [[Jan Larsson]] (i dag på Nordea). Kielos uttrycker viss ironisk oro för att denna oskyldiga sammankomst av konkurrenten Expressen ska slås upp som ett möte med en hemlig kampanjgrupp för att få [[Pär Nuder]] vald till ny s-ordförande.

Detta skulle då förklaras av att Larsson och Kielos känner Nuder; hon har dessutom skrivit en ledartext om att [[Mona Sahlin]], [[Sven-Erik Österberg]] och [[Thomas Östros]] misslyckades med att läsa samtiden; att Jan Larsson skrivit en analys av partiledarfrågan inom socialdemokraterna i ett nyhetsbrev; samt att Larsson känner [[Sten Olsson]] som var Pär Nuders statssekreterare på finansdepartementet.

Långsökt? Nja, enligt Expressen uppger flera s-källor att Nuders uttryckta motstånd mot att bli partiledare bara är en dimridå som ska dölja hans intresse. Och i den hemliga kampanjgruppen för att faktiskt få honom vald sägs vidare Jan Larsson, Sten Olsson och Katrine Kielos ingå.

I ett kortfattat mejl till Expressen skriver dock Nuder, när tidningen bett om en kommentar till sin artikel: ”Ledsen – dina källor är helt fel ute. Jag har lämnat politiken och har inga planer på att återvända.”

* * *

Även Aftonbladet uppmärksammar nu på nyhetsplats lanseringen av Pär Nuder som socialdemokraternas nya partiledare, men menar att det i själva verket kan vara ett kampanjdrag för Sven-Erik Österberg. Genom att hänga ut ett namn skadas den personen så pass att startfältet öppnas upp för en annan kandidat, enligt tidningens källor.

Kommentera