Morian tar över Makthavare.se efter Morian

Makthavare.se har sedan starten – då Almedalsbloggen – varit något av ett familjeföretag. Flera äkta par finns med bland ägarna, däribland [[Stina Morian|Stina]] och [[Jonas Morian]]. Den förra lämnar nu över chefredaktörskapet för sidan till den senare.

– Då Makthavare.se drivs ideellt av människor med andra vardagsjobb, varierar möjligheterna för oss som engagerar oss i sajten att driva verksamheten, säger [[Magnus Ljungkvist]], vd för Inre kabinettet AB – som tillsammans med nyhetsmagasinet Fokus äger Makthavare.se. När nu Jonas har övergått till frilansverksamhet så är han den i redaktionen som är bäst lämpad att ansvara för sajten.

Det var Magnus Ljungkvist och Jonas Morian som år 2006 tillsammans startade Almedalsbloggen som en fristående medieaktör under Almedalsveckan i Visby. Sajten etablerade sig snabbt som en viktig informationskälla för politiskt intresserade. I maj 2009 utvecklades Almedalsbloggen, med bistånd från Fokus, till dagens Makthavare.se.

Redaktionen består av journalister, politiskt engagerade och andra med intresse av att skildra svenskt samhällsliv. Skribenterna är fristående men rekryterade för att genom sina egna intressen ge en så bred bild av samhällsdebatten som möjligt. Läsarna återfinns huvudsakligen på redaktioner i de etablerade medierna, myndigheter, regeringskansli och riksdag, partier och organisationer med samhällsanknytning.

– Trots att 2011 är ett mellanvalsår tror vi att Almedalsveckan kommer fortsätta växa, säger Jonas Morian, tillträdande chefredaktör för Makthavare.se. Alla partiledare kommer vara där och åtminstone tre kommer att göra debut på Almedalsscenen. Innan dess sker partiledarval i socialdemokraterna och miljöpartiet, vilket vi självklart bevakar.

Stina Morian, som varit sajtens chefredaktör sedan 2009, har nyligen tillträtt en tjänst som analyschef på YouGov Opinion. Hon kommer att stanna kvar som styrelseordförande för Inre kabinettet AB.

När Jonas Morian formellt tar över som chefredaktör för Makthavare.se den 1 mars blir han också ansvarig utgivare för sajten, något som tidigare vilade på Fokus chefredaktör [[Martin Ahlquist]].

Kommentera