Fuglesang fortfarande vid liv

Föreningen Vetenskap och Folkbildning VoF bjöd på mediegodis, i form av kombinationen av [[Christer Fuglesang]] och ett kollektivt självmordsförsök medelst överdosering av homeopatiska läkemedel. Fuglesang, enligt egen utsago medlem i VoF sedan 1980-talet, anslöt sig frivilligt till försöket, sedan han fått nys om det.

Eventet ägde rum i Östercentrum och efter en kort introduktion till hur homeopati fungerar var det så dags för själva akten, som bestod av ett intag av den tiodubbla rekommenderade dosen av ett homeopatisk sömnmedel. Självmordsförsöket misslyckades (som förväntat), men pr-stuntet var en riktig hit (som förväntat): Fuglesang intervjuades i flera medier, och självaste TT var också på plats.

Svenska skeptiker anknyter genom evenmanget till sina brittiska kollegor, som i något som kallas The 10:23 Challenge också ordnade ett kollektivt självmordsförsök. Storbritanniens vetenskapsivrare har länge varit i kamp mot apotekskedjan Boots. Makthavare.se spårar fenomenet till så tidigt som 2004. Boots har alldeles nyligen etablerat sig i Sverige.

Kommentera