Årets Almedalsbloggare: Lena Lid Andersson

Årets Almedalsbloggare 2011 gick till den för juryn tidigare okända bloggaren [[Lena Lid Andersson]] (lenalidandersson.wordpress.com), för sin gedigna bevakning under Almedalsveckan i kombination med personliga reflektioner och forkningskoppling.

Makthavare.se delade tillsammans med Bloggplats H12, Twingly och Politometern för första gången ut det hedersvärda priset till årets Almedalsbloggare, med motiveringen: en blogg som i en tid då traditionella medier fokuserat på politiskt spel och mingelbilder lyft fram lite av all den substans och de intressanta möten som gör Almedalen så unikt, och dessutom gjort det för en ny målgrupp.

Lena Lid Andersson berättade att hon inte aktivt har sökt efter nya läsare, som forskare ska hon forska, undervisa och delta i samhällsdebatten, men visst gillar hon att hänga i en fatboy på Bloggplats H12.

– Jag kommer absolut att komma hit nästa år, måste bara hitta någonstans att bo. Jag har sökt till Makthavare.se:s redaktion, men ni tackade nej, sa hon med en viss mån av ironi i rösten till [[Jonas Morian]], chefredaktör på Makthavare.se, som varit med och valt vinnaren till årets Almedalsbloggare.

Plats på prispallen fick även andrapristagaren [[Fredrik Antonsson]], eller Tokmoderaten som han också kallas, samt [[Erik Laakso]] (Uppstuds) på en tredje plats. Ingen av dem var dock närvarande under prisutdelningen.

Årets Hedersomnämnande gick till UD-bloggen för att de gett politiska höjdare en plattform att fördjupa och beskriva sin vardag samt ge en bild av framtidens myndighetskommunikation.

[[Teo Zetterman]], från UD-bloggen tog emot priset som bland annat bestod av champagne och ett virituellt diplom att sätta på webbplatsen, valde att citera [[Alec Ross]], informationsrådgivare åt [[Hillary Clinton]] i sitt tacktal:

– We learn as we go along. Jag är en i ett lag som driver UD-bloggen, det är otroligt spännande och roligt att få vara här.

Kommentera