Makthavare.se:s Almedalsredaktion 2012

Återigen satsar Makthavare.se stort på att bevaka Almedalsveckan. I år deltar vi med en mångfacetterad redaktion på över 20 personer.

Samtliga i redaktionen arbetar ideellt med Makthavare.se på sin fritid. De intäkter vi får in genom annonser på sajten går helt och hållet till redaktionsmedlemmarnas resor och boende.

Makthavare.se:s Almedalsredaktion för år 2012:

  • Jonas Morian. S-märkt frilansskribent och kommunikationsrådgivare, knuten till Rådhusgruppen City och K-Street Advisors. Startade Almedalsbloggen tillsammans med Magnus Ljungkvist 2006 och är sedan 2011 chefredaktör för Makthavare.se. Gift med Stina Morian.
  • Anders Eriksson. Handläggare på Försvarsmakten. Har en bakgrund som generalsekreterare i Värnpliktsrådet och som medlem i vänsterpartiet. I dag socialdemokrat. Har bl a medverkat i ”10-talsprogrammet” som S-studenter gav ut hösten 2009 och i ”Värnpliktsrörelsens historia – 40 år på barrikaderna” som kom ut våren 2011. Redaktions- och nyhetschef på Makthavare.se.
  • Anna Loverus. Skribent och fotograf med stor kärlek till internet. Tidigare journalist med fokus på teknik och näringsliv. Har studerat ekonomi och psykologi vid Uppsala universitet och läser just nu fotografi på Berghs School of Communication. Bloggar på annaloverus.se.
  • Anne Brynolf. Medicinsk redaktionschef på Läkartidningen. Läkarstudent med bakgrund som ledarskribent på bl a Liberala Nyhetsbyrån, VLT och Dagens Nyheter.
  • Caroline Björkgren. Tidigare Åslund. Frilansande journalist och copywriter, med särskilt intresse för IT, webb och kommunikation. Bloggar passionerat om hälsa, mat och välgörenhet, och är en flitig användare av diverse sociala medier.
  • Cecilia Garme. Politisk journalist och flitigt anlitad moderator. Har doktorerat i statskunskap vid Uppsala universitet och bl a jobbat fem år som politisk reporter på Expressen.
  • Charlotte Naversten. Pol mag med inriktning mot offentlig politik och organisation, samt journalist. Webbstrateg för AcadeMedia. Tidigare på Fastighetsägarna Sverige, politisk tjänsteman för moderaterna i Stockholms läns landsting och i riksdagen. Suppleant i landstinget i Stockholm, ledamot i landstingets beredning för e-hälsa och öppna jämförelser samt ledamot i S:t Göransmoderaternas styrelse.
  • Charlotte Rydberg. Pol mag med inriktning mot migrationspolitik, men har lämnat tjänstemannarollen för att ägna sig åt journalistiken. Nu student på masterprogrammet i journalistik på JMK i Stockholm. Även frivillig i Röda korset och passiv medlem i Svenska freds- och skiljedomsföreningen.
  • Eva Cooper. Har varit en del av redaktionen sedan 2008 (då som Eva Westerberg). Arbetar till vardags som välfärdsdebattör på Timbro, där hon även publicerat boken ”Myten om det andra könet”. Har ett förflutet som opinionsbildare inom den nationella och internationella studentpolitiken (Saco Studentråd) och rankas som en av Sveriges hetaste åsiktsmaskiner (2012). Tillträder i höst jobbet som politisk redaktör och ledarskribent (c) för Hudiksvalls Tidning.
  • Fredrik Wass. Frilansjournalist, bloggare och föreläsare. Bevakar innovation och sociala medier samt dess påverkan på samhälle, affärer och kommunikation. Har tidigare skrivit åt bl a Internetworld, Fokus och Veckans Affärer. Har pluggat innovation på Stanford University och jobbat på Greentech Media i San Francisco. Även varit chef för psykologiska operationer inom utlandsstyrkan i Afghanistan. Bloggar på bisonblog.se.
  • Hampus Brynolf. Nörd i politisk och teknisk bemärkelse. Arbetar på Intellecta Corporate som senior rådgivare. Ligger bakom projekt som Twittercensus och är en av hjärnorna bakom Makthavare.se. Jobbade i valrörelsen 2010 för socialdemokraterna.
  • Ida Thulin. Chef på Liberala Nyhetsbyrån. Har tidigare arbetat som PR-konsult, skrivit för olika liberala ledarsidor och varit redaktör för idétidskriften Liberal Debatt. Vice ordförande i Sveriges Vänsterpressförening och verkställande ledamot i föreningen Liberal Press.
  • Katarina Barrling. Exbyråkrat som numera forskar och undervisar i statsvetenskap vid Uppsala universitet. Disputerade 2004 med en avhandling om riksdagspartiernas interna kulturer.
  • Laura Luna. Makthavare.se:s egen stilreporter som efter flera år på s-riksdagsgruppen kan det mesta värt att veta om socialdemokratins inre liv. Lämnade partipolitiken i samband med valet 2010. Konsult på Axicom.
  • Lena Smedsaas. Journalistlegendar och kommunikationskonsult på JKL. Mest känd som reporter och politisk kommentator på TV4. Bakgrund från bl a TT och Göteborgs-Posten. En av skribenterna i antologin ”Makten framför allt”, om Göran Persson. Krönikör på Makthavare.se.
  • Lisa Gemmel. Nästan färdigutbildad jurist. Arbetar som ombudsman på DIK – akademikerfacket för kultur och kommunikation. Var som ordförande i Saco Studentråd aktiv opinionsbildare i frågor kring högre utbildning och socialförsäkringar. Styrelseledamot i Svenska Unescorådet och CSN:s insynsråd. Har ett förflutet som festfixare i nära anslutning till Nobelfestligheterna och är en av initiativtagarna till knytkonferensen MÖTET. Nybliven medlem i socialdemokraterna.
  • Magnus Ljungkvist. En av grundarna av Almedalsbloggen. Har bloggat sedan 2005 och bl a vunnit Nyhetspriset 2007 för avslöjandet av Maria Borelius inkomster. Har varit på politikerveckan i Visby över 10 gånger, oftast i egenskap av socialdemokratisk pressekreterare. I dag konsult på Mix PR. Bloggar på magnus.ljungkvist.nu/blogg.
  • Nils Ekblad. Studerar journalistik vid JMK i Stockholm. Huvudsakligen utbildad inom historia och teoretisk filosofi. Följer nyfiket politiken med filosofisk blick och historiskt sinne.
  • Petra Jankov Picha. Har en bakgrund i kommersiell webb men har de senaste tio åren jobbat med opinionsbildning, information, kommunikation och sociala medier i idéburen verksamhet. Arbetar på Journalistförbundet samt driver det egna förlaget Ett annat förlag.
  • Sandro Wennberg. PR-konsult på Westander, lokalaktiv inom s. Debattör om lobbying och öppenhetsfrågor. Har ett förflutet som medarbetare åt fyra olika statsråd i tidigare s-regeringar; på socialdemokratiska partihögkvarteret; som kommunikationschef på Palmecentret och i Europaparlamentet i Bryssel.
  • Sara Haraldsson. Grundare av Maktsalongen. Bakgrund inom förbundsstyrelserna för Röda Korsets Ungdomsförbund, Sveriges elevråd – SVEA och som vice ordförande för LSU – Sveriges ungdomsorganisationer. Passivt medlemskap i Röda Korset, Amnesty och miljöpartiet. Pol kand i statsvetenskap från Stockholms universitet.
  • Staffan Dopping. Kommunikationskonsult, debattör, exjournalist. Språkpolis. Starkt engagerad i frågor kring demokrati, mediemakt och medborgarinflytande. Vill att medierna ska informera så att medborgarna självständigt kan ta ställning i samhällsfrågor. Anställd vid K-Street Advisors. Bloggar på staffandopping.se.
  • Stina Morian. Analyschef på YouGov Opinion och tidigare chefredaktör på Makthavare.se. Har varit del av redaktionen sedan 2007. Gift med Jonas Morian. Har tidigare jobbat som liberal ledarskribent och har ett förflutet inom folkpartiet, men lämnade 2004. Bloggar på yougov.se/weblog/category/opinion/opinionsbloggen.
  • Tobias Björkgren. Frilansfotograf med ett stort intresse för sociala medier och politik. Har fotograferat sen 2007 och tidigare varit förbundssekreterare för Ung Pirat under perioden 2009-2010. Bloggar på tobiasbjorkgren.se/category/blog.

Kommentera