Första gången i Almedalen: ”Det var väldigt lättminglat”

Årets Almedalsveckan var den första för [[Hanna-Karin Grensman]], VD för kommunikationsbyrån Grensman & Grensmans. Hon bestämde sig spontant för att åka till Almedalen för att lära sig mer om hur veckan fungerar, något hon tror är viktigt både för hennes egen kompetensutveckling och för hennes kunder.

- Jag ville lära mig att förstå Almedalen både ur ett reklamperspektiv och ur ett demokratiskt perspektiv. Jag tror att jag tidigare, innan jag varit här, underskattat evenemanget. Den bild som finns i medierna tycker jag inte riktigt överensstämmer med vad som faktiskt händer här. Det är visserligen som en festival fast utan tält och lera men i princip alla människor jag träffat jobbar väldigt hårt även om det är under trevliga former, säger hon.

Hon uppskattar den otroliga blandningen av människor samt all kunskap och nya perspektiv. En av de stora fördelarna med veckan som hon ser är att man kommer väldigt nära de människor man tycker är intressanta och vill umgås mer med samt att det är lätt att ta kontakt.

- Jag åkte hit helt själv men har inte behövt vara ensam alls. Jag tycker generellt att alla människor har varit väldigt inkluderande och att det varit lättminglat på ett helt annat sätt än i Stockholm, säger hon.

- Jag har sett folk som är väldigt fokuserade och bara vill mingla med vissa människor, som har en viss position i samhället. Men jag tror att det är mer smart att vara öppen för olika människor för innan du pratat med någon så vet du inte vad de kan tillföra dig. I värsta fall får du bara ett annat perspektiv på saker och ting, i annat fall kan ett nytt möte skapa många synergieffekter. Jag har både träffat människor som jag tror kommer bli mina vänner och människor som jag tror att jag kommer kunna utveckla ett samarbete med framöver.

Trackbacks

  1. [...] SPÄNNANDE ARTIKEL: Jag vill inte verka blygsam, men läs gärna den här artikeln skriven av Charlotte Naversten (@naversten) från Makthavare.se. Läs hela Makthavare.se föresten. [...]

  2. [...] Artikeln Första gången i Almedalen – ”Det var väldigt lättminglat”, handlar om Hanna-Karins upplevelser i Almedalen och har skrivits av Charlotte Naversten. [...]

Kommentera