Makthavare.se goes Pride

I dag öppnar årets upplaga av Stockholm Pride, denna gång under temat ”Tillsammans”. Som vanligt är det ett fullspäckat program med artister, seminarie- och debattpunkter samt mängder av utställare mellan den 31 juli till den 4 augusti i festivalområdet Pride Park (Tantolunden) och Pride House (Kulturhuset samt Stockholms stadsteater). Makthavare.se är förstås på plats.

På Pride House kan man redan i dag ta del av spännande programpunkter – som till exempel “30 år med HIV- en resa från då till nu” som arrangeras av Posithiva Gruppen, och “Tvångssteriliseringar nu och då” som anordnas av RFSL Ungdom och Könspolitiska nyckeltexter.

Invigningsgalan hålls på onsdag den 1 augusti i Pride Park. Årets invigningstal hålls av [[Mona Sahlin]], f d socialdemokratisk partiledare, och [[Birgitta Ohlsson]], folkpartistisk EU-minister. De håller talet tillsammans, för att sätta fokus på temat för Stockholm Pride i år.

Under veckan hålls ett stjärnspäckat program med bl a [[Jonas Gardell]] och [[Rikard Wolff]] i författarsamtal om “Att skriva HIV”. Dessutom får Pride House besök av Anna Grodzka, den första öppet transexuella parlamentsledamoten i Polen.

Kommentera