Makthavaröl om Mona Sahlin och tobleroneaffären

För 17 år sedan briserade den så kallade Tobleroneaffären, som handlade om att [[Mona Sahlin]] under sin tid som arbetsmarknadsminister vid flera tillfällen använt statens kontokort för privata utlägg. I en ny bok berättar Sahlins dåvarande pressekreterare [[Mikael Romero]] om vad som egentligen hände bakom de braskande rubrikerna. Romero är säsongens första gäst på Makthavaröl.

Tobleroneaffären resulterade i en förundersökning som lades ned då inget brott kunde påvisas. Men den fick också till effekt att Sahlin, som 1995 var vice statsminister och främsta kandidat till att ta över som partiledare för socialdemokraterna efter [[Ingvar Carlsson]], avgick från sin post och inte längre kvarstod som kandidat.

Hur såg maktspelet bakom detta ut, och hur agerade journalisterna? Detta samtalar Makthavare.se:s [[Ida Thulin]] med Mikael Romero om på torsdag den 6 september.

Arrangemanget sker på Nalen Klubb i Stockholm. Insläpp från kl. 18. Föranmälan som vanligt via Facebook. Varmt välkomna!

* * *

Boken Tobleroneaffären – Varför Sverige inte fick sin första kvinnliga statsminister, finns redan nu till försäljning. Makthavare.se har fått förlagets tillstånd att publicera ett exklusivt utdrag.

Kommentera