Vilka åker till Almedalen?

I samband med Almedalsveckan 2011 byggde Makthavare.se en tjänst för att låta personer registrera sitt deltagande. Syftet var att erbjuda en möjlighet att se vilka andra i ens kontaktnät som skulle till Almedalen. Med hjälp av den insamlade datan över anmälda deltagare och den data som Intellecta Corporate samlade in i Twittercensus 2012 kunde vi visualisera vilka Almedalsbesökare som även finns med i kartan över de mest aktiva användarna på Twitter. Resultatet är slående. Utan undantag är Almedalsbesökarna från den norra delen av grafen, och nästan uteslutande kommer de från det orangea klustret av politiker, media och den så kallade ”bubblan” – teknik och sociala medie-intresserade.

För den som är mer intresserad av Twitter- och Almedalsgrafen går den att hitta här. Läs också om hur Twitter-grafen är uppbyggd.

Almedalsbesökare på Twitter

Som metod betraktat finns det vissa problem när det gäller vilka som anmält sig till Almedalen. Många kan ha varit där utan att för den sakens skull ha anmält sitt deltagande. Man ska därför akta sig för att dra allt för långtgående slutsatser av grafen.

Kommentera