Grattis till 40 år som schlagerartist, Mona Sahlin

Grattis till 40 år som schlagerartist i år*). Har du några planer på att återvända till den musikaliska scenen?

- Oj är det så länge sen? Men nej, jag insåg för länge sedan att den politiska scenen är fullständigt tillräcklig för mig så det blir ingen comeback.

Du tänker inte ta chansen att doa bakom Marit Bergman som ska uppträda före dig i Almedalen?

- Nej jag tänker sitta i publiken och njuta av hennes vackra röst. Det ska bli jättekul.

Finns det andra i partiledningen ni tänker skicka upp på scen för att sjunga med Marit istället för dig?

- Nej det finns visserligen de som tror att de är hejare på att sjunga. [[Thomas Bodström]] till exempel är ju helt övertygad om att han fortfarande är landslagsmässig i både innebandy och fotboll och att han har en vacker sångröst, men jag tänker hålla i honom. Det blir bäst så.

Vilken av Marit Bergmans låtar är din favorit?

- Åh, jag tror verkligen inte jag är ensam om att tycka att I will always be your soldier är en fantastisk sång. Jag blir så berörd varje gång jag hör den.

Du ska ju tala i Almedalen samma dag som det svenska ordförandeskapet börjar med dunder och brak i Stockholm, känns det snopet?

- Nej, det har vi vetat om länge. Ordförandeskapet ska ju börja nån gång och det blev på socialdemokraternas dag. Det har vi kunna planera efter så det är ju inte snopet alls. Men därför kommer jag vara i Visby under längre tid än vanligt i år. Från måndag till fredag. Under den veckan ska vi hinna med att göra en hel del rödgröna utspel tillsammans med miljöpartiet och vänsterpartiet.

Till sist, vad säger du till den väljare som undrar varför man ska rösta i europaparlamentsvalet 7 juni?

- Jag brukar säga att vi har en unik möjlighet att fira vår svenska demokrati och rösträtten den 6 juni på nationaldagen och sedan kunna använda rösträtten den 7:e.

- Det är viktigt för demokratin att vi använder vår rösträtt. Sen finns det ju andra goda skäl. Europa är mycket blått just nu med 20 av 27 högerregeringar. Europaparlamentsvalet är en utmärkt chans att ändra det.

*) Mona Sahlin, som då gick i Nacka musikskola, var ett av barnen som doar Jan Malmsjö i inspelningen av hans schlagerfestivallåt ”Hej Clown”.

Trackbacks

  1. [...] nyheter och en (ännu ganska blygsam) wiki om makthavare. Det första vi får lära oss är att Mona Sahlin har ett förflutet i schlagervärlden. som barnkörmedlem, för 40 år sedan . Låten, men tyvärr ingen video, finns på [...]

Kommentera