Politiska sommartal

Det är fortfarande sommarstiltje i den politiska debatten, men det börjar dyka upp små tecken på partipolitisk aktivitet: pressmeddelanden om sommartal. Makthavare.se noterar att påtagligt många av dessa tal betecknas som ”traditionella”.

Först ut i år är folkpartiledare [[Jan Björklund]] som på söndag den 2 augusti håller ”traditionellt sommartal” i Marstrand. Efter talat arrangeras en pressträff och därefter bjuds det på räklunch i Societetshuset.

Veckan därpå, den 9 augusti talar enligt pressmeddelandet [[Lars Ohly]] ”traditionsenligt” från Strömmenscenen i Gnesta centrum. Det blir även tal av [[Ida Gabrielsson]] från [[Ung vänster]] och musik med Stefan Sundström.

[[Mona Sahlin]] håller sitt årliga sommartal vid Dieselverkstaden i Nacka på lördag den 15 augusti. I samband med talet utlovas ”aktiviteter, upplevelser och underhållning för stora och små”, med bland annat hoppborg och musikframträdande.

Håller på traditionerna, precis som Ohly, gör också [[Fredrik Reinfeldt]] som på lördag den 22 augusti håller sitt sommartal på Söderhamnsplan i Vaxholm. Journalister erbjuds transport till och från Vaxholm med skärgårdsbåt från Gamla stan. Ombord finns bland annat Reinfeldt ”och andra ledande företrädare för [[moderaterna]]”. Det bjuds dessutom på fika.

Varken [[Göran Hägglund]], [[Maud Olofsson]], [[Peter Eriksson]] eller [[Maria Wetterstrand]] håller några sommartal i år, meddelar deras respektive pressfolk. Däremot kan det tänkas ske partiledarmedverkan av olika slag under Stockholm Pride – som Makthavare.se självklart är på plats och bevakar.

Kommentera