Snillen spekulerar

Inom kort avgörs det sannolikt vem som tar över efter socialdemokraternas kommunikationschef [[Carina Persson]], som nyligen lämnat sitt jobb. Makthavare.se har ringt runt och tagit temperaturen på läget. Den hetaste kandidaten verkar vara [[David Samuelsson]] på [[Kommunal]].

I Dagens Arena hoppas redaktör [[Nisha Besara]] att s inser att de behöver en Rahm Emanuel; ”en sån som kommer in, spottar och svär, rensar upp, pekar med hela handen, har mycket pondus, ser till att saker blir gjorda och är framgångsrik”. Den hon slår ett slag för att axla manteln är [[Magdalena E Andersson]], inrikespolitisk sekreterare åt [[Mona Sahlin]].

- Jag uppfattar att hon har stor integritet, kan kliva utanför bunkern och säga att ”så här gör vi”, säger Besara till Makthavare.se.

Men vem tror du att det blir?

- Den mest trovärdiga spekulationen är David Samuelsson.

Samuelsson nämns även som den hetaste kandidaten av flera andra personer Makthavare.se pratat med, men som bett att få vara anonyma. De flesta har bara positivt att säga om honom, även om det påpekas att han i och med att vara en gammal parhäst till [[Thomas Östros]] kan ses som alltför förknippad med gänget kring [[Göran Persson]] för att bli Sahlins och [[Ibrahim Baylan|Ibrahim Baylans]] val.

- Visst är det lite smickrande att se mitt namn i de här sammanhangen, säger David Samuelsson själv. Men jag har redan en oerhört viktig uppgift på Kommunal. Under året som kommer är det val, avtalsrörelse och vårt 100-årsjubileum.

Vem skulle du själv vilja se på kommunikationschefsposten?

- Jag vill inte spekulera, och det är inte jag som tillsätter.

Många som Makthavare.se pratat med efterlyser mod från den nya kommunikationschefen. Mod att våga sticka ut och pröva nya saker. Men som flera påpekar så kräver det ett starkt mandat från partiledningen.

Ett annat namn som nämns i spekulationerna är [[Niklas Nordström]], som en gång var SSU-ordförande och på senare år arbetat på [[Prime PR]]. Dessutom nämns [[Thomas Johansson]], kommunpolitiker i Södertälje och kampanjledare åt [[Evin Cetin]] i EU-valrörelsen, samt [[Fredrik Runsiö]] som nu jobbar på [[Gullers grupp]] och har en bakgrund som bland annat journalist och informationschef på Kommunal. Även [[Katrine Kielos]] lyfts fram, ”fast det är nog tio år för tidigt”, enligt tipsaren.

Kommentera