Moderaterna syns mest

Enligt medieanalysföretaget infopaq är det [[Fredrik Reinfeldt]] och [[moderaterna]] som åter syns mest i medierna. [[Mona Sahlin]] och [[Maud Olofsson]] halkar ned och lyckas inte ta ledningen i debatten i tv, radio och tidningar.

Dagens Nyheter rapporterar att under våren och försommaren var det socialdemokraterna som fick mest utrymme i medierna och Mona Sahlin intog för första gången förstaplatsen på Infopaqs Politikerbarometer.

De senaste månaderna har moderaterna gjort en kraftig uppryckning och åter intagit förstaplatsen. I var tredje politisk toppnyhet i riksmedierna är m-politiker inblandade.

Det är det svenska EU-ordförandeskapet, moderatstämman och regeringens presentation av budgeten som gett genomslag för Fredrik Reinfeldt, men också för [[Carl Bildt]], [[Anders Borg]] och [[Beatrice Ask]].

[[Miljöpartiet]] och [[vänsterpartiet]] finns bara med i cirka 6 procent av toppnyheterna. [[Lars Ohly]] klättrar till sjunde plats, medan [[Peter Eriksson]] och [[Maria Wetterstrand]] ligger långt efter, enligt Infopaq.

Kommentera