Facklig storsatsning på vänsternyheter

I måndags fick [[Nisha Besara]], chefredaktör för Dagens Arena, veta att [[LO]] skjuter till 4,5 miljoner kronor för att utveckla Dagens Arena. Den nya sajten ska lanseras i maj, och Besaras mål är att det ska vara en långsiktig satsning.

Målet är att nya Dagens Arena ska ha 50 000 läsare i veckan, eller cirka 7 000 unika besökare per dygn. Den nya sajten innebär en utökning av det egna materialet, och en breddning av innehållet.

- I dag är vi ju bara en ledarsida och nu ska vi bredda innehållet, säger Nisha Besara till Makthavare.se. Jag tittar mycket på The Daily Beast, och tanken är att vi ska göra ett urval av nyheter från andra medier, utifrån våra politiska grundvärderingar, och länka till dem.

Dagens Arena ska både skriva eget material och länka till exempelvis dagspress, veckotidningar och internationella medier. Man kommer att anställa nya medarbetare, som enligt Nisha Besara ska ha journalistisk kompetens men också en tydlig politisk profil.

- Vi ska inte vara en ”neutral” nyhetstidning, säger hon.

Nya Dagens Arena är i dagsläget en ettårig satsning, men Besara hoppas att utvärderingen efter ett år kommer ge LO mersmak, och att man kommer få fortsatt finansiering.

Nisha Besara säger att Dagens Arena ska samla det som är bra ur ett fackligt perspektiv och ur ett politiskt vänsterperspektiv.

Vad innebär ett vänsterperspektiv i det sammanhanget?

- Från mitten och vänsterut på den politiska skalan. Vi ska vara breda.

Den senaste tiden har det varit mycket debatt om papperstidskriften Arena. Kommer den debatten på något sätt påverka hur nya Dagens Arena utformas?

- Nej.

Kommentera