Hallå där, Jonatan Fried på Fokus

…som i dag har lanserat Almedalsappen. Vad är det för något?

- Det är hela det officiella Almedalskalendariet och lite till, anpassat för mobiltelefoner. Främst är den byggd för iPhone och Android, men den funkar även på andra nyare telefoner. Man kan sortera evenemang, söka och  bygga egna favoritlistor.

Du säger att den innehåller ”lite till”, vad innebär det?

- Det officiella programmet har vissa begränsningar i år så vi har gått ut och låtit folk som varit sena eller inte fått komma in i det officiella programmet anmäla sina punkter till oss.

En Almedalsapp, hur kommer man på den idén?

- Det var ganska uppenbart redan förra året att det fanns en efterfrågan, och efter förra årets vecka diskuterades det rätt mycket, bland annat på Facebook. Vi gör det i samarbete med Gullers Grupp, som också fick den här idén, och vi är nog inte ensamma om att ha tänkt på det.

Det låter som ett ganska dyrt projekt, hur mycket har ni lagt ned på det?

- Vi har gjort appen helt och hållet inhouse, det enda vi har tagit in någon på är en mindre bugg, som vi plockade in en utomstående expert för, så det var inte så farligt.

Har ni någon ambition vad gäller antalet användare då?

- Det är ju första gången det görs så vi har inga som helst siffermål. Vi ser det som en läroprocess för oss själva, men förhoppningsvis blir den ju välanvänd.

Vad skulle du säga är Fokus syfte med Almedalsappen?

- Det handlar ju om att sätta vårt varumärke i händerna på folk, att säga att vi är här och att vi tar politik och teknik på allvar. Men framförallt är det ju en kul grej.

Kommentera