Samtidigt utanför Pride House…

…stöter vi på [[Olle Waller]], sexualupplysare och känd från tv:s Fråga Olle, och några stycken som tar chansen att synas utanför entrén.

Vad har du hunnit med på Pride House?

– Jag har varit på sånt som handlar om porrfrågor, som jag ju också arbetar med. Bland annat ett pass om queer sexaktivism.

Hur var det?

– Bra! Det är kul att se hur positioner flyttas fram och hur sterotypa föreställningar luckras upp. Bland annat så slutar folk att slentrianmässigt referera till mainstreamporr, och det är bra. Det finns ju ändå ingen som kan säga vad det är!

- Jag gillar att man ser att porr har kan ha en rebellisk och frigörande sida också, att man ser hela komplexiteten. Kopplingen till övergrepp och trafficking finns ju där, men alla tjänar på att nyansera diskussionen, och som vanligt är det feminister som går i bräschen för det.

…är [[Sanna Lagerström]], [[Lisa Övermyr]] och [[Lisa Karlsson]] ute och delar ut aktivistkit för sin aktivistgrupp Pow!

…står Unga Folkpartister a.k.a Luf och kräver ett slut för tvångssterilisering innan könskorrigering.

…delar Streetchurch ut ”gratis biblar”. Det är oklart om dessa missionerande bikers fortfarande är med och stöder de homofoba budskap som getts ut som ett manifest av Biker Church, granskat här av antigayretorik-bloggaren [[Tor Billgren]]. De sa sig ändå inte vara här för att hålla en motdemonstration, utan för att de ”älskar alla människor”.

Kommentera