Dubbla partihattar?

Den kände bloggaren [[Henrik Alexandersson|Henrik "HAX" Alexandersson]] arbetar för Piratpartiets [[Christian Engström]] i Europaparlamentet. Samtidigt uppges han sitta i ledningsgruppen för [[Alexander Bard|Alexander Bards]] nya parti Liberaldemokraterna. Detta har vållat en del debatt på nätet.

När Piratpartiet bildades var man tidigt tydliga med att dubbla medlemskap var acceptabelt. Man kunde alltså vara medlem i Piratpartiet samtidigt som man också var medem i ett annat parti. Hur sedan detta andra parti såg på dubbelanslutning var en annan sak.

Men som bloggaren och piratpartisten [[Marie Andersson|Marie "Emma" Andersson]] konstaterar så är det en annan sak att sitta med i Liberaldemokraternas så kallade styrgrupp och samtidigt ställa upp för val till styrelseplats i Piratpartiet.

Andersson redovisar på sin blogg en skärmdump från Liberaldemokraternas webbplats som listar Alexandersson som medlem i grundar-/styrgruppen, samt en mejlväxling där Bard hälsar Alexandersson välkommen och beskriver honom som en ”nyckelperson” och ”en av grundarna” – och slår fast att han ”kommer också att sitta med i styrgruppen”.

På sin egen blogg uppger Alexandersson att han ”aldrig deltagit i något ledningsmöte, varit medveten om något ledningsmöte eller ens hört talas om något ledningsmöte i Liberaldemokraterna”. Han slår fast att han inte är aktiv i Liberaldemokraterna, inte är medlem i Liberaldemokraterna och har ”inte ens skrivit på deras namninsamling för partiregistrering”. Alexandersson påpekar också att han avböjt nomineringen till en plats i Piratpartiets styrelse.

Kommentera