Telias uppkoppling i Almedalen

Under förra årets Almedalsvecka var vi många som fick kämpa med telefontäckningen och uppkopplingen på nätet. Detta berodde på att Telia, förutom den extrema belastningen Almedalsveckan innebär, parallellt hade ett annat fel i 3G-nätet under veckan som tog tid att åtgärda. I år satsar man förebyggande.

- Vi har sett över våra rutiner för att snabbt ha folk på plats om fel skulle uppstå, säger [[Hans G Larsson]], informationsansvarig för kundrelationer på Telia.

Det gick rykten om att ni flyttat kapacitet från Fårö till Visby under Almedalsveckan, stämmer det?

- Alla evenemang där mycket folk kommer under kort tid är en utmaning.

Att man skulle flyttat kapacitet från Fårö stämmer inte, uppger Larsson. Däremot är man medveten om att Gotland liksom andra områden som tar emot mycket turism behöver permanenta lösningar när det kommer till 3G.

- Specifikt har vi satsat 300% i kapacitetsökning på 3G-nätet. Målsättningen är att man ska ha bättre tillgänglighet till både mobil och surf. 2G-nätet ökat kap 20% och 4G-nätet 30%.

Vad har du för tips till den som vill ha bästa uppkopplingen under Almedalsveckan?

- 3G-nätet belastas mycket av smarta telefoner, så det bästa sättet för ren datatrafik är att använda 4G-nät, så 4G-modem är en bra idé.

- Använd våra wifi-zoner, tipsar Larsson avslutningsvis. Vi kommer att försöka ha personal i Visby som kommer kunna hjälpa Almedalsbesökare tillrätta.

Kommentera