EU-debatt utan EU

Kvällens [[partiledardebatt]] i [[Agenda]] skulle handla om [[EU]] och det stundande valet. Men debattens första halvlek kom främst att handla om skatter och arbetslöshet.

[[Fredrik Reinfeldt]] vill inte ändra LAS och [[Mona Sahlin]] lovar att alla kommer få ökad skatt om de rödgröna vinner valet 2010. Endast [[Göran Hägglund]] och [[Jan Björklund]] svarade ja på frågan om de vill ha en ny folkomrösning om euron under nästa mandatperiod.

– Det är EU som är ett fredsprojekt, inte euron, sa Sahlin.

Partiledarna blev inbjudna till en EU-debatt, men det kom att dröja 40 minuter innan EU kom på tal. Göran Hägglund skriver i sitt nyhetsbrev:

”När vi tackade ja till att medverka sa redaktionen att temat skulle vara stundande EU-valet. Nu har de ändrat sig, och det verkar som att det blir mycket nationella frågor och lite Europa. Synd tycker jag.”

Comments

  1. Maria Wetterstrand var ju helt klart bäst. Hon borde bli statsminister!

Trackbacks

  1. [...] Dahlerup konstaterar att varken Jan Björklund eller Mona Sahlin går att välja till parlamentet, men trots det finns de på posters över hela staden. Debatterna på TV befolkas av partiledarna, och inte av huvudkandidaterna. Ja, debatterna handlar ju inte ens om EU som Makthavare.se tidigare konstaterat. [...]

Kommentera