Amerikanska bloggare om Obamakampanjen

”EU-kandidaterna har twittrat, bloggat och chattat”, skriver Svenska Dagbladet, och tillägger att de också lagt upp sig på Facebook och YouTube. Tidningen spekulerar i att det ökade bruket av nätets alla sociala kontaktmöjligheter kan ha bidragit till att valdeltagandet blev över fem procentenheter högre än vid förra EU-valet.

Socialdemokraterna har, förmodligen med viss rätt, slagit sig för bröstet som det parti som i högst grad av alla använt sig av sociala medier i det politiska kommunikationsarbetet. Detta planerar man nu att uppmärksamma även under Almedalsveckan genom arrangemanget Nätrot ’09.

Dit har man bland annat bjudit in gäster från USA; de progressiva bloggarna John Aravosis med Americablog och Jane Hamsher med Firedoglake. Nätrotseminariet kommer fokusera på deras erfarenheter som bloggare, hur det var att blogga fram [[Barack Obama]] till president och vad som händer nu. [[Eric Sundström]], chefredaktör på [[Aktuellt i Politiken]], kommer leda samtalet.

Under seminariet kommer även statistik om det svenska progressiva bloggnätverket NetRoots att presenteras.

Under förra årets upplaga av Almedalen var Karl Rove på besök, inbjuden av [[Timbro]] och [[moderaterna]]. Hans budskap handlade i hög grad om hur man från politiken borde hantera bloggare. Nätrot ’09 sägs i stället framhäva kontakten med bloggare och hur man från politiken kan bjuda in till samtal.

Arrangemanget sker på torsdag den 2 juli på restaurang Hamnplan 5 i Visby hamn.

Kommentera