Årets politiska broilers

[[SSU|SSU:s]] debattidskrift Tvärdrag utser i morgon Årets politiska broilers 2009. Priset instiftades 2008 för att ”motverka medialisering och personorientering inom den unga politiska klassen”. Redan nu kan Makthavare.se avslöja vilka pristagarna blir.

Årets politiska broiler 2009 är enligt Tvärdrag [[Niklas Wykman]], ordförande Moderata ungdomsförbundet ([[MUF]]). Motiveringen lyder: ”För sitt renodlade broilerbeteende i allmänhet, men i synnerhet för utspelet att kräva en militär intervention i Eritrea för att med våld frita Dawit Isaak. En riktig broiler som vet när man får mycket uppmärksamhet för lite möda.”

Årets hackkyckling 2009: [[Jan Emanuel Johansson]], riksdagsledamot (s), som ”genom sin privata humbug och roffarmentalitet sänkt djupa skuggor över idealismen i politiken”.

Årets lama anka 2009: [[Ella Bohlin]], tidigare toppkandidat för [[kristdemokraterna]] i EU-valet, ”gick ut med enorma pretentioner, sa upp sig från jobbet och släppte allt för drömmen om ett toppjobb i EU. Men gubben [[Alf Svensson|Svensson]] är fortfarande äldst i kd, även om kreationismen knappast är modernt.”

Årets struts 2009: [[Lena Adelsohn Liljeroth]], som ”duckar inför den massiva kritiken mot Kulturutredningen, som duckar inför sitt märkliga uttalande om Pirate Bay-rättegången och som i sann DDR-stil går till storms mot konstnärer är i sanning ingen prydnad för den borgerliga regeringen. Värst är ändå att hon struntar i att bemöta kritik, därför är hon en äkta struts.”

Årets hönsfarm 2009: Politikerveckan i Almedalen, ”som alltmer förvandlats från en arena för politisk debatt till en månglarnas marknad där pr-byråer och konsultmaffian snärjer och göder demokratins och folkrörelsernas representanter på sina ömsom dolda och öppna beställares uppdrag. Därigenom har Politikerveckan i Almedalen förvandlats från det demokratiska torg det en gång var till en åsikternas marknad där störst representationskonto och drinkbuffé går segrande ur idéstriden. Det är dags att lägga ner spektaklet.”

Prisutdelningen sker på måndag kl. 18.00 i Metodistkyrkan på Adelsgatan 41.

Trackbacks

  1. [...] Tvärdrag, som ägnat senaste numret åt en kär gammal genre inom politisk journalistik (kartläggning av motståndarlaget) hade idag ett seminarium om [...]

Kommentera