Vänsterpartiet klarade testet – får godkänt

Makthavare.se har ställt partierna mot väggen – är deras evenemang tillgängliga för alla? [[Vänsterpartiet]] är först ut och får godkänt.

Som vi tidigare rapporterat om gör Makthavare.se tillsammans med [[HSO]] en tillgänglighetskoll bland partierna under årets Almedalsvecka. Testet går ut på att kolla i vilken utsträckning samtliga sju partier har tillgänglighetsanpassat sin presskonferens, sitt tal, samt ett utvalt seminarium.

– Vi försöker alltid se till att våra evenemang är tillgängliga för funktionshindrade, säger Uje Brandelius, pressekterare hos vänsterpartiet.

Trots en hektisk Almedalsvecka tycks ändå vänsterpartiet ha tänkt på tillgängligheten i samband med de tre evenemang som är med i kollen.

– Det är uppenbart att vänsterparitet har tänkt till och det är bra. De verkar ha satsat på information på webben – en stor eloge att de lägger ut Lars Ohlys tal efteråt. Men det gäller nog främst enbart talet och inte de andra evenemangen. Vänsterparitet har ett tänk, sen är det bara att hoppas att det de säger är sant och att det stämmer överlag, kommentar Mikael Klein, politisk sekreterare hos HSO.

Vänsterpartiet klarade alltså vårt test. I morgon kontrolleras folkpartiet.

Kommentera