Hallå där, Gustaf Stenlund

Tre snabba frågor till [[MUF|MUF:s]] pressekreterare [[Gustaf Stenlund]] angående bloggande ungdomsförbund.

Som Makthavare.se tidigare rapporterat så är ungdomsförbunden flitiga bloggare i en rad partier. [[Miljöpartiet]] toppas av [[Maria Ferm]], [[CUF|CUF:s]] ordförande [[Magnus Andersson]] är god tvåa på centerlistan och [[Ung vänster]] har en stabil placering på [[vänsterpartiet|vänsterpartiets]] lista. Här sticker [[socialdemokraterna]] ut, med [[Jytte Guteland]] som varit ordförande sedan 2007 och hyfsat regelbunden bloggare under hela tiden och ändå bara når placering nummer 46. Att konkurrensen är hårdare i ett större parti är självklart, men hur går det när bloggadressen i flera månader lett till en sida som bilden ovan?

Makthavare.se vänder sig till Gustaf Stenlund, pressekreterare på MUF, för lite snack inför morgondagens lansering av den moderata listan.

I morgon bitti kommer moderaternas topplista att presenteras. I flera stycken andra partier så går det ju bra för ungdomsförbunden på den här typen av listor. Samtidigt så har [[Niklas Wykman|Niklas Wykmans]] blogg varit nedstängd i flera månader. Vad händer med bloggen?

- Niklas blogg har likt hela muf.se genomgått en förnyelse mot mer rörlig bild. Prioriteten låg på muf.se men nu är Niklas blogg bara dagar från lansering. Vi ville ha den helt unik och för att avslöja lite kan jag säga att vi har korsat fyra tekniker för att skapa en suverän blogg. Blir spännande när den släpps!

Tror du att MUF kommer klara sig bra i en sådan här rankning?

- Jag tippar på tre MUF-placeringar på top10.

Vilka politiska bloggar är dina favoriter?

- Följer mest olika ledarbloggar samt NEO-bloggarna. Sedan kikar jag väl på motståndarnas bloggar också, lite då och då.

Kommentera