Karameller i den moderata bloggtoppen

Sista parti till rankning: [[moderaterna]]. Och inte heller här kommer ettan som en större överraskning.

Självfallet är det [[Mary X Jensen]], hjärnan bakom Mina moderata karameller, som kniper första platsen i Politometerns rankning av inflytelserika moderata bloggar. Mary kandiderar till riksdagen och använder sig främst av sin blogg för att bli vald. Utifrån denna bloggrankning är det förmodligen helt rätt tänkt, å andra sidan får moderaterna i stort kritik för sin brist på genomtänkt bloggstrategi. Ser man till den moderata listan kan man, utrikesminister [[Carl Bildt|Carl Bildts]] andra plats och försvarsminister [[Sten Tolgfors]] åttonde plats till trots, misstänka ett visst centralt moderat ointresse för bloggar och skepsis till strategiska bloggbävningar. Politikerbloggen.se har nyligen frågat alla partier om de tror att sociala medier kommer spela någon roll i valrörelsen 2010, och det moderata svaret blev det föga övertygande ”kanske”.

Analysen på Politometern är att det finns en handfull starka moderata bloggar, men i jämförelse med sossarna, ytterst få halvstarka bloggar. Det skapar en sämre uppbackning i ryggen för de ledande bloggarna.

Ungdomsförbundet då? Gustav Stenlund tippade fel, det var endast en [[MUF|MUF:are]] som nådde topp-tio. [[Edvin Alam]] kommer på plats nummer 7 i rankningen. MUF-ordföranden [[Niklas Wykman]] hittas först på plats 25.

Men ledningen på den moderata topplistan är som sagt stark, efter Carl Bildt kommer också [[Kent Persson]] som liksom Mary är en flitig och bred bloggare med stort nätverk. Båda kan förväntas klara sig bra i den fullständiga topplistan.

Kommentera